Voluntari în activităţile de deszăpezire sunt şi persoanele private de libertate din Penitenciarul Focşani – COMUNICAT DE PRESĂ

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

Având în vedere căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă, Penitenciarul Focşani şi-a manifestat disponibilitatea  de a desfăşura cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, acţiuni de deszăpezire a  spaţiilor publice.

Astfel, 34 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Focşani desfăşoară pe bază de voluntariat acţiuni de deszăpezire a căilor de acces  la Căminul pentru persoane vârstnice din Focşani şi a spaţiilor publice de la nivelul comunităţii locale.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine  şi a  sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

Astfel de activităţi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Ordinului Ministrului Justiţiei nr.420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ, purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani

Lasă un răspuns