Vrânceni izolați la domiciliu din cauza coronavirusului

Filed under Eveniment

Medicii Direcției de Sănătate Publică Vrancea supraveghează 12 vrânceni ce s-au întors din Italia, zilele trecute. Aceștia se vor afla izolați, la domiciliu, timp de 14 zile, momentan fără a prezenta simptome. ”DSP Vrancea  a pus în aplicare metodologia de supraveghere a infecției umane cu noul coronavirus (COVID-19).  S-a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Vrancea și procedurile de lucru pentru prevenirea infecției cu  noul coronavirus. Mulțumim medicilor epidemiologici din județ care au răspuns apelului nostru. Vom asigura permanența la sediul DSP Vrancea. Toate apelurile telefonice adresate la Serviciul de Urgență 112, privind persoanele care au călătorit în zonele cu risc, vor fi redirecționate către personalul de specialitate din DSP Vrancea”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur. Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă COVID-19:  

-China continentala       

-Provincia Lombardia

-Regiunea Veneto

Localități din Lombardia și Veneto:-  Vo Euganeo-Codogno-Castiglione d”Adda-Casarpusterlrgno-Fombio-Maleo-Somaglia-Bertonico-Terranova dei Passerini-Castelgerundo-San Fiorano 

Localiate din Regiunea Piemonte:-Cumiana

Persoanele care vin din China continentală sau din una din cele 12 localități din Italia, intră în carantină timp de 14 zile, în spații destinate în acest scop, imediat după revenirea în România. Persoanele din alte localități din Provincia Lombardia și Regiunea Veneto, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Lasă un răspuns