Acasă Eveniment Ziua Mondiala a Dansului si Ziua Nationala a Tinerilor, reunite la Ateneu

Ziua Mondiala a Dansului si Ziua Nationala a Tinerilor, reunite la Ateneu

11
0
Reclama

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vrancea va organiza in acest an doua evenimente intr-unul singur. Astfel, pe data de 3 mai, vrancenii sunt invitati la un spectacol de dansuri ce va avea loc la Ateneul Popular Mr. Ghe. Pastia. Cu aceasta ocazie, se vor sarbatori atat Ziua Nationala a Tinerilor cat si Ziua Mondiala a Dansului. DJST anunta ca, in cadrul spectacolului, care este oferit gratuit, tineri artisti dansatori vor participa cu diverse stiluri de dans.

Ziua Nationala a Tineretului este sarbatorita de regula pe 2 mai, dupa ce in octombrie 2004 a fost initiat in acest sens un proiect legislativ. Propunerea initiata de deputati nu a fost sustinuta de Guvern, ba chiar a fost respinsa de Senat. Ulterior, a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor, ca si Camera decisiva. Textul legii prevedea initial că aceasta zi este libera pentru tinerii de peste 18 ani, insa din 2008, Ziua Tineretului a fost decretata zi libera pentru toata lumea.

Reclama

Pe de cealalta parte, Ziua Mondiala a Dansului a fost stabilita in 1982. Astfel, Institutul International de Teatru (ITI), prin Comitetul International al Dansului, a hotarat ca, in fiecare an, pe 29 aprilie, sa se sarbatoreasca aceasta zi, in memoria creatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810), nascut la acea data. Sarbatoarea are ca scop promovarea uneia dintre cele mai frumoase arte, publicul fiind invitat sa-si arate abilitatile in ale dansului.

Articolul precedentTu unde vei vota? Citește mai jos lista cu secțiile de votare din Focșani
Articolul următorAmenzi de 69.400 lei la produsele alimentare specifice sarbatorilor pascale
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns