Ziua Mondiala a Dansului si Ziua Nationala a Tinerilor, reunite la Ateneu

Filed under Eveniment, Sport

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vrancea va organiza in acest an doua evenimente intr-unul singur. Astfel, pe data de 3 mai, vrancenii sunt invitati la un spectacol de dansuri ce va avea loc la Ateneul Popular Mr. Ghe. Pastia. Cu aceasta ocazie, se vor sarbatori atat Ziua Nationala a Tinerilor cat si Ziua Mondiala a Dansului. DJST anunta ca, in cadrul spectacolului, care este oferit gratuit, tineri artisti dansatori vor participa cu diverse stiluri de dans.

Ziua Nationala a Tineretului este sarbatorita de regula pe 2 mai, dupa ce in octombrie 2004 a fost initiat in acest sens un proiect legislativ. Propunerea initiata de deputati nu a fost sustinuta de Guvern, ba chiar a fost respinsa de Senat. Ulterior, a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor, ca si Camera decisiva. Textul legii prevedea initial că aceasta zi este libera pentru tinerii de peste 18 ani, insa din 2008, Ziua Tineretului a fost decretata zi libera pentru toata lumea.

Pe de cealalta parte, Ziua Mondiala a Dansului a fost stabilita in 1982. Astfel, Institutul International de Teatru (ITI), prin Comitetul International al Dansului, a hotarat ca, in fiecare an, pe 29 aprilie, sa se sarbatoreasca aceasta zi, in memoria creatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810), nascut la acea data. Sarbatoarea are ca scop promovarea uneia dintre cele mai frumoase arte, publicul fiind invitat sa-si arate abilitatile in ale dansului.

Lasă un răspuns