Acasă Social Ziua Portilor Deschise la Pompieri

Ziua Portilor Deschise la Pompieri

30
0
Reclama

 

        pompieri

Reclama

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea vă invită sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00 – 13.00 la „Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, pentru cei mici şi nu numai.

Evenimentul este organizat la sediile tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, astfel că toţi cei care doresc să cunoască mai multe aspecte privitoare la meseria de salvator sunt aşteptaţi la sediile Detaşamentului Focşani, Secţiei Adjud, Staţiilor Panciu şi Vidra, cât şi la Punctul de Lucru Soveja. Cu această ocazie, dorim să prezentăm copiilor, cât şi tuturor celor ne vor vizita ce înseamnă să fii pompier, care sunt riscurile şi satisfacţiile acestei meserii şi vom prezenta tehnica aflată în dotarea noastră.

Pe platoul Detaşamentului de Pompieri Focşani vor fi expuse ambulanţele S.M.U.R.D., utilizate de paramedici pentru acordarea primului ajutor calificat, autospeciala de descarcerare, cât şi autospecialele destinate stingerii incendiilor, protecţiei mediului, intervenţiilor la inundaţii ori salvări de animale. Totodată, vor fi pregătite standuri expoziţionale în care vom prezenta tehnica şi accesoriile utilizate de echipa de căutare salvare din mediul acvatic, echipa pirotehnică şi cea de cercetare şi evaluare CBRN. La activitate va participa şi Wolf, câinele lup special antrenat pentru misiuni de căutare-salvare persoane de sub dărâmături din mediul urban.

Cu această ocazie, vizitatorii vor putea afla aspecte specifice referitoare la tipurile de riscuri la care este expus judeţul nostru şi vor primi materiale informative cu reguli şi măsuri de comportare în aceste situaţii.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Articolul precedentTinerii se pot inscrie la scolile MAI
Articolul următorPrima activitate realizată de Consiliul Școlar al Elevilor Junior
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns