ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA POMPIERI

Filed under Eveniment

Sunt peste 8 decenii de când Protecţia Civilă din România se dedică nemijlocit cetăţenilor, economiei şi teritoriului ţării, în condiţiile cele mai dificile, în caz de război sau dezastre. De peste 80 de ani, Protecţia Civilă depune eforturi în perfecţionarea măsurilor de ocrotire a populaţiei, a bunurilor materiale şi a mediului, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acestora. pompieriAceastă structură a străbătut un drum lung până să atingă forma şi conţinutul prezent, însă obiectivul său a rămas acelaşi: protecţia populaţiei şi a animalelor, bunurilor materiale, valorilor de patrimoniu şi factorilor de mediu conform situaţiilor de risc la care ar putea fi supus teritoriul naţional.

Cu prilejul acestei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat o serie de activităţi. Astfel, miercuri, 24 februarie 2016 pompierii militari au prezentat specificul meseriei în cadrul unui atelier interactiv denumit „Pompier pentru o zi” organizat pentru copiii Şcolii cu clasele I-VIII Soveja. Au fost prezentate norme specifice de comportament în diferite situaţii de urgenţă, reguli de prim ajutor, accesoriile specifice din dotarea autospecialei SMURD, a autospecialei pe şenile, s-au făcut demonstraţii de dresaj ale câinelui salvator Wolf, iar copiii au putut îmbrăca costumul de pompier. O activitate similară se va desfăşura joi, 25 februarie 2016 la Şcoala „Anghel Saligny” din municipiul Focşani

De asemenea, vineri, 26 februarie 2016, în intervalul orar 11.00-14.00, la sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani, se va organiza Ziua Porţilor Deschise.

Cu acest prilej, se vor desfăşura activităţi de informare şi conştientizare privind riscurile generatoare de situaţii de urgenţă, a măsurilor de prevenire, precum şi a conduitei de urmat pe timpul producerii acestora. Totodată, se va organiza o prezentare a mijloacelor de intervenţie utilizate de pompierii militari.

Pentru cei care ne vor vizita, vom expune autospecialele pe care le utilizează pompierii pentru stingerea incendiilor, pentru descarcerare, ambulanţele SMURD pentru acordarea ajutorului medical, autospeciala pe şenile, utilizată pentru deplasarea în zone greu accesibile şi ambarcaţiunile pentru salvarea persoanelor în caz de inundaţii.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns