Acasă Eveniment Două noi Ghiduri informative pentru sectorul viti-vinicol

Două noi Ghiduri informative pentru sectorul viti-vinicol

60
0
Reclama

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Vrancea aduce la cunoștință potențialior beneficiari publicarea pe site-ul www.apia.org.ro a noilor ghiduri informative privind implementarea intervențiilor din sectorul viti-vinicol, din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, respectiv:

 

Reclama
  • Ghidul informativ pentru implementarea intervenției IS-V-02 „Investiții în active corporale și necorporale” din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027;
  • Ghidul informativ pentru implementarea intervenției IS-V-07 „Investiții în active corporale și necorporale menite să sporească durabilitatea producției de vin” din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

 

Ghidurile privind intervențiile pot consultate accesând linkul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/pns-2023-2027-investitii-viti-vinicole/.

 

Materialele de informare plubicate au caracter de îndrumare a solicitanților în vederea pregătirii, derulării şi implementării programelor de investiții, conform condițiilor de eligibilitate, a cerințelor de bază ale Uniunii Europene și a altor cerințe specifice.

Solicitanții care doresc sa acceseze programele mai sus menționate trebuie să depună documentele conform instrucțiunilor de utilizare a modulelor on-line, care vor fi publicate pe site-ul APIA precum și în format letric, cu precizarea că verificarea de bază se va face pe baza documentelor depuse on-line.

Cererile se depun la sediul centrului județean APIA CJ Vrancea, pe raza căruia este implementat programul, în sesiunea de depunere prestabilită, conform anunțului de lansare publicat pe pagina web a APIA.

Valoarea maximă a asistenței financiare acordate în cadrul Intervenției IS-V-02 „Investiții în active corporale și necorporale” este de 1.500.000 euro/program în cazul proiectelor de achiziții complexe şi de 400.000 euro/program în cazul proiectelor de achiziții simple.

Valoarea maximă a sprijinului public acordat în cadrul Intervenției IS-V-07 „Investiții în active corporale și necorporale menite să sporească durabilitatea producției de vin” este de 650.000 euro/program în cazul proiectelor de achiziții complexe și de 250.000 euro/program în cazul proiectelor de achiziții simple.

Sesiunile de depunere aferente programelor de investiții IS-V-02 și IS-V-07 se închid în momentul în care valoarea cererilor de finanțare atinge pragul de 120% din limitele bugetare stabilite în nota de lansare.

Efectuarea plăților de către APIA se realizează cu respectarea graficului de execuție a acțiunilor aprobat şi a rezervărilor financiare, fără a depăși data de 15 octombrie 2027 inclusiv.

Pentru orice alte informații referitoare la intervențiile IS-V-02 „Investiții în active corporale și necorporale” și IS-V-07 „Investiții în active corporale și necorporale menite să sporească durabilitatea producției de vin”, beneficiarii se pot adresa în scris sau prin poșta electronică la centrele județene APIA, utilizând adresele de e-mail aflate pe site-ul APIA sau la adresa: vie.investitii@apia.org.ro.        

Lasă un răspuns