Acasă Social “INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”

“INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”

385
0
Reclama

În perioada mai – septembrie a.c., Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări desfăşoară , la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor din locuinţe, din auto şi a prevenirii tâlhăriilor „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” .

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea va organiza pe toată perioada campaniei activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire ce pot fi luate pentru a evita să fie victimele unui astfel de eveniment neplăcut.

Reclama

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

Pentru a reduce riscul de a deveni victima unor evenimente neplăcute, vă prezentăm un set de recomandări care ne pot proteja împotriva tâlhăriilor.

 

Cum să ţii tâlharii la distanţă ?

 

       În locuri publice:

* Evită deplasările prin zonele mai puţin circulate sau izolate (câpuri, parcuri, şantiere, terenuri virane);

* Când transporţi sume mari de bani, fă tot posibilul să fii însoţit şi de o altă persoană de încredere;

* Păstrează asupra ta cât mai puţini bani;

* Evită să consumi băuturi alcoolice atunci când ai asupra ta sume mari de bani;

* Dacă agresiunea se produce într-un loc public, să nu ai reţineri în a solicita ajutorul celor aflaţi în zonă şi chiar de a riposta fizic – o astfel de reacţie îl poate determina pe agresor să te lase în pace şi să părăsească locul în grabă.

* Atenţie: în cazul în care integritatea corporală sau viaţa îţi sunt puse în pericol renunţă la bunurile pretinse de agresor. Reţine însă căt mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semene particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau în comportament şi depune de urgenţă o reclamaţie, în care să sesizezi cele petrecute, la cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

   În immobile şi spaţii comune ale acestora:

 

  • Asigură un iluminat corespunzător la intrarea în bloc şi în faţa liftului;
  • Nu permite persoanelor necunoscute accesul în scară împreună cu tine;
  • La intrarea în imobil fii atent pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află personae dubioase. Evită să urci în lift cu astfel de personae;
  • Instruieşte-ţi copiii ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor străine indiferent de motivele invocate de acestea.

 

COMPARTIMENTUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE

A CRIMINALITĂŢII

 

Lasă un răspuns