Acasă Eveniment A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi...

A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

295
0
Reclama

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea informează contribuabilii, persoane fizice, că începând din 15 aprilie până pe 10 mai 2024, pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6.00%, respectiv 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Reclama
  • Între 15 aprilie şi 09 mai 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid TEZAUR online şi TEZAUR online;
  • Între 15 aprilie şi 10 mai 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 15 aprilie şi 09 mai 2024 în mediul urban şi 15 aprilie şi 08 mai 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Ghidul investitorului în Titluri de stat poate fi accesat la următorul link: https://mfinante.gov.ro/web/trezor/ghid-tezaur-online.

 

Compartiment de comunicare

Lasă un răspuns