Acasă Eveniment ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

135
0
Reclama

În ultimele două zile, aproximativ 160 de polițiști au fost la datorie, în medie, în fiecare zi, împreună cu structurile cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS COV2, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii vrânceni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 17 au fost organizate independent de către poliţişti, 5 organizate împreună cu I.J.J. Vrancea şi una cu alte structuri.

Reclama

În cadrul acțiunilor au fost verificate 1664 de persoane, precum și 149 de mijloace de transport.

De asemenea, în cele 48 de ore, au fost verificate 159 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au informat agenţii comerciali și reprezentanții centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei, astfel:

– 109 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– 3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!

Exemple:

În seara zilei de 11 decembrie a.c., în intervalul 20.00-23.00, în  municipiul Focșani s-a acționat în sistem integrat la sălile de jocuri de noroc, pentru verificarea respectării legislației privind prevenirea răspândirii virusului SARS CoV 2.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru neportarea măștii de protecție, au fost identificate 2 societăți comerciale care au permis accesul persoanelor nevaccinate/netrecute prin boala/fără test, urmând ca reprezentanții ITM să aplice  sancțiuni contravenționale.

Articolul precedentMuzeul Vrancei – 90 de ani de la înființare
Articolul următorFemeie înjunghiată în abdomen la Vrâncioaia
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns